Leuven doet mee aan iGEM 2013!

Na succesvolle deelname van KU Leuven-studenten aan de iGEM-competitie in de synthetische biologie in 2008, 2009 en 2011, worden opnieuw plannen gesmeed voor deelname aan de prestigieuze wedstrijd in 2013. Met de jaren is de reputatie van deze internationale wedstrijd alleen maar gegroeid. De lat is weerom hoger te komen liggen. Maar we wagen het er weer op!

Een team van een 12-tal studenten van de faculteiten Wetenschappen, Geneeskunde, Ingenieurswetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen zal onder begeleiding van professoren en postdocs de koppen bij elkaar steken en een nieuwe genetisch geëngineerde bio-machine ontwerpen, modelleren en uiteindelijk ook bouwen. Wordt het een nieuwe Dr. Coli of verbeterde ijsbacterie, een intelligente bacterie-chip of levende zonnecellen? Na de grote vakantie 2012 worden de creatiefste, slimste, meest gemotiveerde, ondernemendste, best communicerende, kortom de knapste studenten geselecteerd om deel uit te maken van het team. Voorjaar 2013 is het tijd voor brainstorm&pizza-meetings waarop de bio-machine vorm wordt gegeven. In de zomervakantie van 2013 wordt alles in elkaar gestoken en getest. De grote internationale test zal de presentatie zijn van de bio-machine in Amsterdam en, ultiem, aan het Massachusetts Institute of Technology in Boston in najaar 2013. Daar gaan we voor!

Het initiatief voor deelname aan iGEM 2013 wordt officieel op gang geschoten door onze iGEM-studenten van de vorige edities. Op 15 mei geven ze op Gasthuisberg een infosessie voor alle geïnteresseerden. Nieuwsgierige studenten en studenten die hun kans willen wagen worden verwacht om 19u30 in auditorium GA2. Professoren, assistenten en (post)doctoraatsstudenten die mee willen adviseren en begeleiden worden een uur vroeger uitgenodigd, om 18:30 in seminarielokaal GS1. Noteer alvast in je agenda!

Meer informatie over iGEM en voorgaande competities kan je vinden op de website van bioSCENTer. U kan ook contact opnemen met professor Johan Robben, coördinator van de deelname aan iGEM 2013.

Uw naam:
Karen