internationaal

In beeld: beursstudenten uit ontwikkelingslanden ontmoeten elkaar tijdens 'Get Together Day'

Meer dan 500 beursstudenten uit verschillende ontwikkelingslanden trokken op vrijdag 11 december naar Alma 2 voor de ‘Get Together Day’. Ze leerden er hun medestudenten wat beter kennen, kregen een winterbarbecue voorgeschoteld en gooiden de beentjes los tijdens een dansfeest. 

Hallo buitenland?

Kijken over de grens in Zuid-Korea, water besparen in Brazilië, zoute yoghurt drinken in Bulgarije en graduation in de VS. Een jaar in het buitenland studeren brengt niet alleen nieuwe kennis maar ook ongekende ervaringen. Dorien, Emilia, Adriaan en Stijn houden Campuskrant via Skype op de hoogte van hun wedervaren.

Buiten de zone: Silke Grossen in Bloemfontein

In deze rubriek jagen we de telefoonrekening van de KU Leuven schaamteloos de hoogte in. Maar wél met een achtenswaardig journalistiek doel: achterhalen waar onze professoren, onderzoekers en studenten in het buitenland zich zoal mee bezighouden. In deze aflevering Silke Grossen (23), studente tweede master psychologie.

Uitgelicht 26 september 2012

Teneinde de minder of meer dwalende buitenlandse student enige richting te geven organiseert International Office de Orientation Days, een bundeling activiteiten met als doel een nadere kennismaking met stad en lotgenoot. Gedreven door die mooie gedachte en ook wel een frisse frietgeur trek ik naar Pangaea, hoofdkwartier van buitenlands bezoek, waar een authentieke kraam het plein siert.

Buiten de zone: Iris Rademaekers

In deze rubriek jagen we de telefoonrekening van de KU Leuven schaamteloos de hoogte in. Maar wél met een achtenswaardig journalistiek doel: achterhalen waar onze professoren, onderzoekers en studenten in het buitenland zich zoal mee bezighouden. In deze aflevering Iris Rademaekers, hoofd congres- en eventorganisatie (Dienst Communicatie).

Duitslandjaar: een jaar lang aha-erlebnissen

"Ik had gehoord dat Belgen je altijd strak in de ogen kijken maar daar klopt niets van.” Er is duidelijk nog werk aan het België-beeld van onze oosterburen – en vice versa. Onder andere om die wederzijdse kennis te versterken, hebben de Duitse ambassade en de universiteit 2012 uitgeroepen tot Duitslandjaar.

Zuid-Afrikaanse studenten en onderzoekers aan de K.U.Leuven

Het International Office van de K.U.Leuven coördineert dit academiejaar een Erasmus Mundus partnership programme dat Zuid-Afrikaanse studenten en onderzoekers de kans geeft om kennis te maken met Europese universiteiten. En voor die mogelijkheid blijken ze erg dankbaar: “Als ik de kans krijg om in Leuven te doctoreren, dan zal ik niet aarzelen.”

Buiten de zone: Sven Rosius in Washington

In deze rubriek jagen we de telefoonrekening van de K.U.Leuven schaamteloos de hoogte in. Maar wél met een achtenswaardig journalistiek doel: achterhalen waar onze professoren, onderzoekers en studenten in het buitenland zich zoal mee bezighouden. In deze aflevering bachelorstudent communicatiewetenschappen Sven Rosius (20).

Waar zit je ergens?

“Ik ben vijftien weken in

Kulak-studenten bezoeken basisscholen in townships Zuid-Afrika

Je volgt het schakelprogramma Master in de Educatieve Studies aan Kulak en voor je integrerende onderzoeksopdracht (IOO) kan je naar Zuid-Afrika. Elise Samyn en Steven Kindt grepen de kans met beide handen.

Inhoud syndiceren