Alumni

Tweesprong: Romaanse filologie

“Als het bloed niet gaan kan, dan kruipt het”, zegt Lucas Tavernier (45). Voor hij zijn droom om acteur te worden kon waarmaken, studeerde hij Romaanse filologie, net als diplomate Karen Van Vlierberge (47): “Ook als klein land kan je meespelen op het internationale toneel.”

Leven na Leuven: Koen Van Gerven, handelsingenieur en CEO van Bpost

Koen Van Gerven staat aan het hoofd van bpost, een bedrijf met ruim 26.000 werknemers dat onlangs verwikkeld raakte in een tumultueuze overnamedans met PostNL. De baas blijft er opmerkelijk rustig onder. “Gewoon voortdoen. Het leven is niet zo ingewikkeld als veel mensen het maken, hoor.”

De Droomjob: Lennert en de burgemeester van Kortrijk

Vroeger was burgemeester een uitboljob voor politici, zegt Vincent Van Quickenborne (43), oud-student rechten en sinds vier jaar eerste burger van de Guldensporenstad. “Maar tegenwoordig trekt het ambt ook jonge mensen aan.” Daarvan is student politieke wetenschappen  (21) het levende bewijs.

Alumnus Ken Endo is Europakenner in Japan: "Vergeleken met Europa is Japan doodsaai"

“Het Oosten en het Westen zijn elkaars blinde vlek, en daar wil ik verandering in brengen”, zegt de Japanse professor Ken Endo. Als Europakenner probeert de alumnus om de woelige koers van de EU te verklaren aan zijn nuchtere landgenoten en om zijn studenten warm te maken voor een ervaring in het buitenland. “Mijn jaren in Leuven draag ik nog steeds met me mee.”

Leven na Leuven: Heidi Rakels, burgerlijk ingenieur, ex-judoka en CEO Guardsquare

Heidi Rakels ging naar eigen zeggen pas over haar leven nadenken na haar universitaire studie en Olympische medaille. “En maar goed ook. Een soort blinde naïviteit helpt om je doel te bereiken.” Vandaag pakt de ex-judoka het doordachter aan. Dat moet ook wel als je een software­bedrijf leidt dat in zijn tweede bestaansjaar al 26 werknemers telt.

Erepenning Humane Wetenschappen voor Rudi Vranckx

Op 22 november heeft de Faculteit Letteren de Erepenning Humane Wetenschappen uitgereikt aan Rudi Vranckx. De VRT-journalist kreeg de onderscheiding voor de diepgravende manier waarop hij over internationale conflicten bericht.

Tweesprong: bio-ingenieurswetenschappen

“Ik kom minder op het terrein dan ik zou willen”, zegt Wim De Maeyer (38), regiobeheerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Hij studeerde bio-ingenieurswetenschappen, net als Relinde Eerlingen (49). Haar terrein zijn de aan huis geleverde tassen van KOOKMakkelijk. “Mijn lievelingsrecept? De balletjes met perenstroop en knolselderpuree.”

Leven na Leuven: Gilles Van Bouwel, handelsingenieur en tv-maker

Ik heb mijn goede job als brand manager niet opgegeven om een eendagsvlieg te zijn, zegt handelsingenieur Gilles Van Bouwel (28), sinds dit voorjaar ook bekend als ‘de Mol’. Bij Woestijnvis wil hij vooral áchter de schermen aan de slag: “Alleen maar presenteren zou voor mij veel te leeg zijn.”

De Droomjob: ruimtevaartingenieur

“Natuurlijk werk ik hier graag. Ik mag raketten bouwen”, lacht ruimtevaartingenieur Jeroen Vandersteen (32). Studente Master of Space Studies Emilie Beevers (23) kan er helemaal inkomen.

Leven na Leuven: Jan Denys, socioloog en arbeidsexpert bij Randstad

“Met alle respect voor het persoonlijke leed, maar de ING-werknemers kunnen niet zeggen dat hen onrecht is aangedaan”, vindt arbeidsmarktexpert Jan Denys (57). “Ook studenten moeten niet klagen, maar hun carrière in handen nemen. Ik zeg: verhoog het inschrijvingsgeld, begeleid hen beter.”

Inhoud syndiceren