Alumni

De Droomjob: Lennert en de burgemeester van Kortrijk

Vroeger was burgemeester een uitboljob voor politici, zegt Vincent Van Quickenborne (43), oud-student rechten en sinds vier jaar eerste burger van de Guldensporenstad. “Maar tegenwoordig trekt het ambt ook jonge mensen aan.” Daarvan is student politieke wetenschappen  (21) het levende bewijs.

Alumnus Ken Endo is Europakenner in Japan: "Vergeleken met Europa is Japan doodsaai"

“Het Oosten en het Westen zijn elkaars blinde vlek, en daar wil ik verandering in brengen”, zegt de Japanse professor Ken Endo. Als Europakenner probeert de alumnus om de woelige koers van de EU te verklaren aan zijn nuchtere landgenoten en om zijn studenten warm te maken voor een ervaring in het buitenland. “Mijn jaren in Leuven draag ik nog steeds met me mee.”

Leven na Leuven: Heidi Rakels, burgerlijk ingenieur, ex-judoka en CEO Guardsquare

Heidi Rakels ging naar eigen zeggen pas over haar leven nadenken na haar universitaire studie en Olympische medaille. “En maar goed ook. Een soort blinde naïviteit helpt om je doel te bereiken.” Vandaag pakt de ex-judoka het doordachter aan. Dat moet ook wel als je een software­bedrijf leidt dat in zijn tweede bestaansjaar al 26 werknemers telt.

Erepenning Humane Wetenschappen voor Rudi Vranckx

Op 22 november heeft de Faculteit Letteren de Erepenning Humane Wetenschappen uitgereikt aan Rudi Vranckx. De VRT-journalist kreeg de onderscheiding voor de diepgravende manier waarop hij over internationale conflicten bericht.

Tweesprong: bio-ingenieurswetenschappen

“Ik kom minder op het terrein dan ik zou willen”, zegt Wim De Maeyer (38), regiobeheerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Hij studeerde bio-ingenieurswetenschappen, net als Relinde Eerlingen (49). Haar terrein zijn de aan huis geleverde tassen van KOOKMakkelijk. “Mijn lievelingsrecept? De balletjes met perenstroop en knolselderpuree.”

Leven na Leuven: Gilles Van Bouwel, handelsingenieur en tv-maker

Ik heb mijn goede job als brand manager niet opgegeven om een eendagsvlieg te zijn, zegt handelsingenieur Gilles Van Bouwel (28), sinds dit voorjaar ook bekend als ‘de Mol’. Bij Woestijnvis wil hij vooral áchter de schermen aan de slag: “Alleen maar presenteren zou voor mij veel te leeg zijn.”

De Droomjob: ruimtevaartingenieur

“Natuurlijk werk ik hier graag. Ik mag raketten bouwen”, lacht ruimtevaartingenieur Jeroen Vandersteen (32). Studente Master of Space Studies Emilie Beevers (23) kan er helemaal inkomen.

Leven na Leuven: Jan Denys, socioloog en arbeidsexpert bij Randstad

“Met alle respect voor het persoonlijke leed, maar de ING-werknemers kunnen niet zeggen dat hen onrecht is aangedaan”, vindt arbeidsmarktexpert Jan Denys (57). “Ook studenten moeten niet klagen, maar hun carrière in handen nemen. Ik zeg: verhoog het inschrijvingsgeld, begeleid hen beter.”

Nieuwe alumniafdeling versterkt samenwerking met Japan

Rector Rik Torfs heeft op 11 oktober een nieuwe alumniafdeling in Japan gelanceerd. Dat gebeurde tijdens een staatsbezoek ter ere van honderdvijftig jaar diplomatieke relaties tussen Japan en België. Samen met andere Vlaamse universiteiten sloot de KU Leuven er ook nieuwe partnerschappen met Japanse universiteiten. 

Tweesprong: geschiedenis

“Dieren beschermen betekent hun habitat beschermen”, zegt Julie Vandenberghe (33), beleidsmedewerker klimaat en energie bij het WWF. Ze studeerde geschiedenis, net als verhalenvertelster Joke Van Himbeeck (46): “Vertellen doe je niet uit het hoofd, maar uit het hart.”

Inhoud syndiceren