Studenten

Eerste lessen in nieuwe Vesaliusaula

Met de komst van een nieuw semester heeft de universiteit ook een nieuw auditorium in gebruik genomen. De Vesaliusaula maakt deel uit van de gloednieuwe Vesaliussite, telt 737 zitjes, biedt plaats aan 16 rolstoelgebruikers en wordt universiteitsbreed ingezet. 

De Stagiair: kinesist bij OHL

Ik mag, als bewoner van een lijf waarop de tijd weinig barmhartig slijtage losliet, graag vertoeven op locaties waar de bevolking die neergang nog niet heeft ingezet. De terreinen van het jeugdopleidingscentrum van voetbalclub OHL zijn zo’n plaats, zo blijkt.

Een topdag voor Snapchat-reporter Matthias Vannieuwenhuyze: "Overal bekende koppen!"

Bij de uitreiking van het eredoctoraat aan Angela Merkel zagen we meutes persmensen zeulen met camera’s, geluidsapparatuur en verlengkabels. Dat het ook bescheidener kan, bewees student Matthias Vannieuwenhuyze (22), die aan zijn smartphone genoeg had om verslag uit te brengen als Snapchat-reporter.

De Stagiair: pers en communicatie bij Botanique

Op bezoek in de Botanique, het gezellig bruisende cultuurcentrum van de Franse Gemeenschap in Brussel, waar de Vlaming met een wat bredere smaak de muzikale segregatie met de Franstalige landgenoot al eens op boeiende wijze kan overwinnen.

De Droomjob: Lennert en de burgemeester van Kortrijk

Vroeger was burgemeester een uitboljob voor politici, zegt Vincent Van Quickenborne (43), oud-student rechten en sinds vier jaar eerste burger van de Guldensporenstad. “Maar tegenwoordig trekt het ambt ook jonge mensen aan.” Daarvan is student politieke wetenschappen  (21) het levende bewijs.

Syrische vluchtelingen bouwen nieuw leven op aan KU Leuven

“Ik was liever gewoon naar hier gekomen om te doctoreren dan als vluchteling”, zegt Ahmed (21). Net als Rami (25) studeert hij sinds dit academiejaar aan de KU Leuven: “Ik heb één jaar om mezelf te bewijzen.”

Student architectuur in de prijzen met toekomstdroom over zelfvoorzienende stad

Grazende schapen op het dak van de Gentse Sint-Niklaaskerk en gigantische open structuren met opeengestapelde huizen in het hart van de stad? Het toekomstbeeld van student architectuur Fred Meeuwens ziet er een beetje maf uit, maar zijn prijswinnende utopie is allerminst vrijblijvende Spielerei: “Als we ons leven volledig binnen de stad organiseren, kunnen we de verkavelde gebieden errond aan de natuur teruggeven.”

KU Leuven zamelt 10.000 euro in voor Rode Neuzen Dag

Psychische problemen zijn helaas ook voor heel wat jongeren aan de universiteit een dagelijkse realiteit. Daarom zet de KU Leuven graag mee de schouders onder Rode Neuzen Dag. Daarnaast brengt de universiteit bij die gelegenheid haar preventieproject MindMates nog eens extra onder de aandacht. Dat initiatief maakt het jongeren makkelijker om zichzelf en elkaar te helpen bij psychische problemen.

De Stagiair: European Stadium & Safety Management Association

Ik durf te bekennen: de kans op een glorieuze intrede op de grasmat van het befaamde Engelse Wembley Stadium is zienderogen aan het verminderen.

Inhoud syndiceren