Studenten

De Stagiair: pers en communicatie bij Botanique

Op bezoek in de Botanique, het gezellig bruisende cultuurcentrum van de Franse Gemeenschap in Brussel, waar de Vlaming met een wat bredere smaak de muzikale segregatie met de Franstalige landgenoot al eens op boeiende wijze kan overwinnen.

De Droomjob: Lennert en de burgemeester van Kortrijk

Vroeger was burgemeester een uitboljob voor politici, zegt Vincent Van Quickenborne (43), oud-student rechten en sinds vier jaar eerste burger van de Guldensporenstad. “Maar tegenwoordig trekt het ambt ook jonge mensen aan.” Daarvan is student politieke wetenschappen  (21) het levende bewijs.

Syrische vluchtelingen bouwen nieuw leven op aan KU Leuven

“Ik was liever gewoon naar hier gekomen om te doctoreren dan als vluchteling”, zegt Ahmed (21). Net als Rami (25) studeert hij sinds dit academiejaar aan de KU Leuven: “Ik heb één jaar om mezelf te bewijzen.”

Student architectuur in de prijzen met toekomstdroom over zelfvoorzienende stad

Grazende schapen op het dak van de Gentse Sint-Niklaaskerk en gigantische open structuren met opeengestapelde huizen in het hart van de stad? Het toekomstbeeld van student architectuur Fred Meeuwens ziet er een beetje maf uit, maar zijn prijswinnende utopie is allerminst vrijblijvende Spielerei: “Als we ons leven volledig binnen de stad organiseren, kunnen we de verkavelde gebieden errond aan de natuur teruggeven.”

KU Leuven zamelt 10.000 euro in voor Rode Neuzen Dag

Psychische problemen zijn helaas ook voor heel wat jongeren aan de universiteit een dagelijkse realiteit. Daarom zet de KU Leuven graag mee de schouders onder Rode Neuzen Dag. Daarnaast brengt de universiteit bij die gelegenheid haar preventieproject MindMates nog eens extra onder de aandacht. Dat initiatief maakt het jongeren makkelijker om zichzelf en elkaar te helpen bij psychische problemen.

De Stagiair: European Stadium & Safety Management Association

Ik durf te bekennen: de kans op een glorieuze intrede op de grasmat van het befaamde Engelse Wembley Stadium is zienderogen aan het verminderen.

KU Leuven en Randstad helpen studenten bij vlotte start op de arbeidsmarkt

De KU Leuven wil haar studenten nog beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Daarom lanceert de universiteit het Student Career Center. Het Center richt praktijkgerichte workshops in, biedt een digitaal portfolio aan en is een aanspreekpunt voor studenten én werkgevers. De universiteit kan voor dit project rekenen op de expertise en ondersteuning van hr-dienstverlener Randstad.

In beeld: Duizend gratis cactusjes vormen prikkelend startschot van derde editie Love Leuven

Onder de slagzin 'Ook geprikkeld door het klimaat?' deelden vicerector Studentenbeleid Rik Gosselink en Leuvens schepen Bieke Verlinden op 8 november duizend cactusjes uit aan Leuvenaars en studenten die hun steentje willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Studenten op uitvinderspad

Technische vaardigheden en creativiteit gekoppeld aan empathie en maatschappelijk engagement: deze studenten gingen een uitdagende ontwerpopdracht aan en vielen daarmee in de prijzen op de Cera Awards, waarmee projecten van technische studenten met een sterke sociale betrokkenheid beloond worden.

De Stagiair: museum M

Geen betere manier om aan een ideale toekomst te beginnen dan als stagiair meewerken aan een tentoonstelling die de naam Utopia draagt, zo lijkt me. Dat vond ook Hanne Jakubiak, masterstudente kunst­wetenschappen.

Inhoud syndiceren