U bent hier: Home / 2012 en vroeger / 2009-2010 / extra / Prijs Stichting Antoine Faes uitgereikt

Prijs Stichting Antoine Faes uitgereikt

29-01-2010
De professoren Patrick Matthys, Paul Proost en Dominique Schols van het Departement Microbiologie en Immunologie (Rega Instituut), ontvingen gisteren de prijs van de Stichting Antoine Faes. Die schrijft sinds 1980 om de twee jaar een prijs uit voor wetenschappelijk onderzoek.
Marc Verstraete, Dominique Schols, Paul Proost, Patrick Matthys, Mark Waer, Piet Baeyaert en Roger Bouillon | Rob Stevens
De professoren Patrick Matthys, Paul Proost en Dominique Schols van het Departement Microbiologie en Immunologie (Rega Instituut), ontvingen gisteren de prijs van de Stichting Antoine Faes. Die schrijft sinds 1980 om de twee jaar een prijs uit voor wetenschappelijk onderzoek. Voor de periode 2008-2009 werd het vakgebied 'fundamenteel of toegepast immunologisch onderzoek inzake humane geneeskunde' gekozen.

Een internationale jury koos unaniem voor het multidisciplinaire en hoogstaande onderzoek 'Cytokines and chemokines in inflammation, infection and auto-immune diseases'. De prijs bedraagt 25.000 euro voor de laureaten en 10.000 euro voor hun laboratorium en werkgroep. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens een plechtige zitting in de rectorale salons in aanwezigheid van onder meer rector Mark Waer, prof. em. Roger Bouillon, prof. em. Marc Verstraete en verschillende leden van de Raad van Bestuur van de Antoine Faes Stichting, waaronder voorzitter dr. Piet Baeyaert.

Redactie